Als je in de knoop komt met de balans tussen werk en privé..

Afbeelding met persoon, muur, binnen, levend

Automatisch gegenereerde beschrijving

Werk jij net als veel anderen momenteel thuis en heb je bijna dagelijks je partner en/of kinderen om je heen, dan zou dit een grote druk kunnen leggen op de balans tussen werk en prive.

Ik vraag klanten regelmatig bij de start van mijn begeleiding, op te schrijven, wanneer men het meeste druk ervaart en dit zo goed mogelijk te omschrijven zodat het probleem concreet en inzichtelijk wordt gemaakt. 

Het kan ook verhelderend zijn om te omschrijven wat de taken zijn die in huis (moeten) gebeuren en om inzichtelijk te maken hoeveel tijd je hieraan kwijt bent.

Denk aan bijv. schoonmaak, boodschappen doen, was/strijk, administratie, koken, tuin, klussen, hobby’s, sport.

Misschien voel je je te vaak “verplicht” om anderen te helpen en kost dit je erg veel energie en zie je het even niet zitten omdat je uitgeblust bent. Je hebt te weinig aandacht voor jezelf en/of je gezin en twijfelt of je de zaken wel goed oppakt. 

Je hebt te weinig zelfvertrouwen om alles weer in balans te krijgen.

Of je hebt het gevoel dat er een grote druk vanuit je werk en je prive omgeving is en je probeert alle ballen in de lucht te houden, met als resultaat dat je het idee hebt dat er niets meer uit je handen komt.

Als we de oorzaak van het achterliggende probleem weten, kan ik je helpen om de stress hierbij te vermijden en om de balans in je leven weer op orde te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *